Total Facility Groupwabred holding logo1groenweg smbgcm systemselmetgroeneweg dienstenrelamp service nederland

Installatie van Dryback-vloeren

Het installeren van uw Moduleo® luxe vinylvloer is eenvoudig. De te volgen richtlijnen zijn deze die eveneens gelden voor de installatie van andere kwalitatief hoogstaande bestendige tegelvloeren.

Een goede voorbereiding is van essentieel belang voor een probleemloze installatie. Moduleo® kan worden geïnstalleerd op verschillende dekvloeren zoals beton, zandcement, steen en heel wat andere vloeren die voldoende voorbereid zijn.

De omgeving moet voldoen aan de desbetreffende nationale regelgeving. Moduleo® vloeren zijn niet geschikt voor buiten, of onverwarmde ruimtes, maar ze kunnen wel gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming, op voorwaarde dat deze gedurende 24 uur voor en na de installatie wordt uitgeschakeld (de maximaal toegelaten oppervlaktetemperatuur is 28°C). De tegels en ondervloer moeten een constante temperatuur van 18°C tot 27°C krijgen gedurende een periode van 24 uur voor en na de installatie. De tegels moeten liggend bewaard worden.
Uw plaatselijke dealer kan u helpen bij het plannen van uw designdroom, maar u kan zelf een handje toesteken door de afmetingen te bepalen en door een schema te tekenen van hoe u de vloer wenst te leggen.

Kennis van de onderliggende vloer is ook een pluspunt.

Na aankoop laat u de Moduleo® luxe vinylvloer gedurende 24 uur acclimatiseren bij kamertemperatuur. Uw dealer/plaatser zal u hierbij adviseren, maar het product moet uit de verpakking gehaald worden en uitgespreid worden om te acclimatiseren. Na de installatie moet de vloer stofvrij schoongemaakt worden. Uw plaatser zal u adviseren wanneer u dit het beste kunt doen.

Voorbereiding voor de installatie van Moduleo® luxe vinylvloeren

Het type ondergrond, de kwaliteit en de voorafgaande behandeling hiervan hebben een grote invloed op het eindresultaat van de installatie van uw vloer. Indien op het eerste gezicht de vloer niet geschikt lijkt om bedekt te worden met een designvloer, moet u deze zeker eerst behandelen, meestal door het opnieuw aanbrengen van een betonlaag, om hem beter geschikt te maken. Indien nodig moet een extra egalisatielaag aangebracht worden over de bestaande vloer.

De dekvloer dient niet alleen glad, schoon, en droog te zijn, maar ook vrij van contaminerende producten (vooral producten voor houtbescherming). Als algmene regel geldt dat alle soorten afgewerkte vloeren vooraf moeten geëgaliseerd te worden. Enkel na deze speciale voorafgaande behandeling is uw vloer klaar om gelijmd te worden.

Droogtijden beton
Een betonnen vloer moet voldoende lang drogen. U dient te rekenen op één week droogtijd voor elke inch beton met een dikte tot 4 cm. Voor een dikte van meer dan 4 cm moet u deze droogtijd verdubbelen. Bij een dikte van 6 cm voorziet u een minimale droogtijd van (4x1) + (2x2) = 8 weken. Voor beton met een dikte van meer dan 6 cm voorziet u 4 weken droogtijd voor elke bijkomende inch.

Installatie van uw Moduleo® vloer

Houten vloeren: zorg ervoor dat er geen spijkers uitsteken. Maak losliggende planken vast. Platen en voegen moeten geëgaliseerd worden. Spray op open voegen.

Betonnen vloeren: egaliseer het oppervlak zoveel mogelijk. Egaliseer indien nodig en verwijder vuil en stof met stofzuiger of veger.

Tegelvloer: egaliseer de voegen op dezelfde hoogte als de tegels. Breng een extra egalisatielaag aan, laat deze drogen, polish de vloer en maak deze zorgvuldig stofvrij.

Zachte vloer: de oude tapijttegels of zachte vloer zoals vinyl, tapijt, linoleum of kurk moet verwijderd worden, samen met de resten van kleefmiddelen op het onderliggend oppervlak. Zwevende vloer: bij een MDF-vloer of andere zwevende onderlaag, dient u deze ten minste 24 uur voorafgaand aan de installatie van de Moduleo®-vloer te installeren. Breng geen primer aan op behandelde tegels. Breng primer aan op onbehandeld MDF opdat het MDF het kleefmiddel niet zou absorberen. Voorafgaande egalisatie is niet vereist.

Installatie van Click-vloeren

We dragen innovatie hoog in het vaandel bij Moduleo. Daarom ontwikkelden we een nog snellere en gemakkelijkere manier om de Moduleo design vloeren te installeren.

Daarbij wordt iedere plank of tegel op een eenvoudige manier rechtstreeks op zijn plaats geklikt. U krijgt een even mooi resultaat als bij een traditionele installatie, maar u kunt wel sneller werken en u hoeft geen lijm te gebruiken. Zowel het Select-, Transform- als het Impress-assortiment wordt met Moduleo®Click aangeboden. Click is verkrijgbaar bij ieder design waar het Click-symbool wordt weergegeven. Click is een ‘zwevende’ vloer. Dit betekent dat de panelen nooit op de ondergrond moeten worden vastgelijmd of op een andere manier bevestigd.

Algemeen

De installatie van Moduleo® is eenvoudig en volgt dezelfde richtlijnen die gelden voor alle kwalitatief hoogstaande bestendige tegelvloeren.

We adviseren u om voor elke installatie steeds materiaal te gebruiken uit dezelfde batch omdat we niet kunnen garanderen dat verschillende batches overeenstemmen.

Een goede voorbereiding is van essentieel belang voor een probleemloze installatie. Moduleo® kan worden geïnstalleerd op verschillende dekvloeren zoals beton, zandcement, steen en heel wat andere vloeren die voldoende voorbereid zijn. Het gebruik van een onderlaag zal de installatie van Moduleo® Click gemakkelijker maken en zorgen voor extra comfort en geluidsisolatie.

We adviseren enkel het gebruik van Xtrafloor voor de installatie van Moduleo® Click. Dit product is de beste parter voor Click. De onderlaag is speciaal ontworpen is om kleine onregelmatigheden in de
ondervloer te absorberen, zoals voegen op keramische tegels, en om de akoestische absorptie te verbeteren.

De omgeving moet voldoen aan de desbetreffende nationale regelgeving. Moduleo® vloeren zijn niet geschikt voor buiten, of onverwarmde ruimtes, maar ze kunnen wel gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming, op voorwaarde dat deze gedurende 24 uur voor en na de installatie wordt uitgeschakeld (de maximaal toegelaten oppervlaktetemperatuur is 28°C).

Voorbereiding

  1. De vloer moet gelegd worden bij een kamertemperatuur van minstens 18°C en maximaal 27°C.

  2. U laat het materiaal gedurende 48 uur voorafgaand aan de installatie acclimatiseren bij kamertemperatuur.

  3. Controleer voorafgaand alle panelen bij daglicht op eventuele defecten of onregelmatigheden in batch, kleur of glans.

  4. Controleer of de veer en groef van het klikprofiel stofvrij en onbeschadigd zijn.

  5. Voor het beste resultaat mixt u ten minste twee pakken bij het plaatsen om herhalingen van het patroon te voorkomen. We adviseren ook om in 1 ruimte materiaal van dezelfde batch te gebruiken.

  6. Het onderliggende oppervlak moet vooraf voldoende voorbereid zijn voor een succesvolle installatie. Het moet vooral schoon, droog, glad, stevig, egaal en vrij van gebreken of vlekken van vet, olie of chemische producten te zijn. Een onevenheid van meer dan 3 mm over een lengte van 3 m moet geëgaliseerd worden met het gepaste egalisatiemiddel.

  7. Indien u niet zeker bent over de vereisten voor de installatie, neem dan contact op met uw retailer die u de precieze vereisten kan bevestigen. De afgewerkte look van een Moduleo® Click-vloer is evenredig met de kwaliteit van de onderliggende vloer. Onregelmatigheden in de onderliggende vloer kunnen door de afgewerkte vloer heen komen.

Ga naar boven